Gjennom historien har det vært mange store musikere som på sin egne måte har preget musikken og utviklingen av sjangeren videre. Alle musikksjangre har sine musikere som for alltid vil prege sjangeren, selv mange år etter deres bortgang. Rocken har hatt mange stjerner, men ingen har gjort mer for sjangeren enn det Jimi Hendrix gjorde. Den selvlærte gitaristen tok rocken til nye høyder og beviste at selv en enkel gitar kan produsere musikk som griper massene.

I en tid da rock som sjanger var ung og møtte mye motstand fra den eldre garde, kom den unge Jimi på scenen og i løpet av få år ble han den best betalte artisten i verden. Jimi Hendrix fikk ikke mange årene i søkelyset, men selv i dag, mer enn 50 år etter hans bortgang er han en inspirasjonskilde for millioner av gitarspillere verden over.

Hendrix regnes av mange som en nøkkelspiller innen utviklingen av musikk på 1960-tallet. Selv om han var selvlært som gitarist, er Hendrix i dag anerkjent som en musikalsk intellektuell. Han er kjent for sin presisjon og hastighet mens han spilte og han var den aller første gitaristen til å bruke feedback som et viktig melodisk element. Verden har mistet mange store musikere gjennom årene, men få har etterlatt seg et større inntrykk på musikken enn det Hendrix gjorde.

En legende lever videre

Før hans tragiske bortgang i september 1970, var han på alles lepper og han tjente mer på sine opptredener enn det selveste Elvis noen gang gjorde. Det er få som klarer å forestille seg hvor rocken ville ha vært uten Hendrix og hans formidable evne til å formidle et budskap via gitar og sang. Han har inspirert de aller fleste gitarister av nyere tid og det er ingen som betviler at han er den største gitaristen gjennom historien. Dessverre var det så altfor få som fikk muligheten til å oppleve Hendrix spille live og hans opptreden på Woodstock bare 12 måneder før hans bortgang, er av mange ansett som den beste konserten noen gang.

I dag lever musikken og hans budskap videre, og takket være den svenske spillutvikleren NetEnt lever hans legende videre gjennom spilleautomaten som bærer hans navn. Automaten er en del av NetEnt Rock-serien som ble lansert i 2016-2017. Serien er en trilogi av automater som hedrer noen av rockens aller største stjerne, og inkluderer automater med Guns N Roses, Motörhead og Jimi Hendrix. Guns N Roses-automaten var den første i serien og den vant også prisen for årets beste spilleautomat i 2016. Selv om alle kan si seg enige i at Guns N Roses-automaten er en fenomenal automat som vant fortjent, er det mange som mener at Jimi Hendrix-automaten hadde fortjent samme oppmerksomhet i 2017.

Essensen av Jimi Hendrix

Automaten med Hendrix er et fyrverkeri av en automat som omfavner alt man forbinder med Hendrix og hans musikk. Automaten er et psykedelisk mesterverk i lys, lyd og grafikk. Automaten lar den som spiller velge mellom fem klassiske Hendrix-låter som spilles i bakgrunnen mens spinner seg til herlige gevinster og bonuser. Automaten byr på alt man forventer fra en utvikler som NetEnt. Fantastisk grafikk og en hel rekke spesialfunksjoner er nærmest en selvfølge fra det svenske selskapet, og i tillegg til wild- og scattersymboler kommer automaten med funksjoner som Red Guitar Re-spin, Purple Haze Feature, Pick and Click Feature, Coin Win og ikke mindre enn fire muligheter til å vinne gratisspinn.

Hvilken av de tre automatene som inngår i NetEnt Rock-serien som er den aller beste, skal ikke vi legge oss opp i. Alle har de sine særegenheter og alle byr de på herlig musikk fra musikere og band som på sine egne måter vil prege rocken i generasjoner.